Wonen in Duitsland: welke meerwaarde heeft dit?

Wonen in Duitsland

In Duitsland wonen steeds populairder onder Nederlanders
De afgelopen jaren hebben veel Nederlanders de stap genomen om in Duitsland te gaan wonen. Emigreren naar Duitsland mag zich dan ook verheugen in een toenemende populariteit. En dat is niet zomaar. Wie de grens overtrekt naar het land van onze oosterburen, profiteert van de uiteenlopende voordelen die Duitsland te bieden heeft. Wat maakt een huis kopen over de grens, via bijvoorbeeld specialistische makelaars als Oostmakelaardij.nl, eigenlijk zo aantrekkelijk? Welke meerwaarde heeft het wonen in Duitsland? En waarom is het belangrijk om een goede makelaar in te schakelen als je een woning over de grens in Duitsland zoekt?

Duitse woningen: voordelige kwaliteit en veel ruimte
Meestal wordt de voordelige huizenprijs in Duitsland door Nederlanders genoemd als meest aantrekkelijke van dat land. Dit komt vooral doordat de grondprijs in Duitsland een stuk lager ligt dan in Nederland. Er is namelijk veel mer grond beschikbaar en er wordt minder grond door verhandeld dan in ons eigen land. Verder zijn bouwmaterialen verhoudingsgewijs voordelig in Duitsland. Het resultaat is de beschikbaarheid van woningen waarvoor je aanzienlijk minder betaald dan voor huizen in Nederland zelf. Als extra voordeel kan nog genoemd worden dat wie een woning in Duitsland met grond koopt, een stuk ruimer woont voor hetzelfde geld. Je krijgt dus meer voor minder als je naar Duitsland emigreert!

Wonen in Duitsland: voorzieningen, cultuur en natuur
Niet alleen de woonhuizen, maar ook de voorzieningen, de cultuur en de natuur zijn over de grens aangenaam te noemen. Als het gaat om gezondheidszorg, onderwijs en supermarkten, zit je in Duitsland helemaal goed. De sociale voorzieningen zijn uitstekend. Zo is de medische zorg van reen zeer hoog niveau, krijg je hogere kinderbijslag dan in Nederland en is het onderwijs goed georganiseerd. Boodschappen doen in Duitsland betekent kwaliteitsproducten inslaan voor een scherpe prijs. Op boodschappen doen – in Nederland flink duurder geworden – ga je in Duitsland fiks besparen! Wat verder aansprekend is, is de Duitse cultuur. De normen en waarden liggen bij onze oosterburen op een vergelijkbaar niveau als in Nederland. We kennen Duitsers als punctueel, betrouwbaar en precies. Ten slotte is Duitsland aantrekkelijk vanwege de prachtige natuur die in dit land te vinden is. Denk aan schitterende gebieden als het Zwarte Woud, de Eiffel, het Moezelgebied, enzovoort.

Kies wel een ervaren makelaar uit voor goede ondersteuning
Mocht je geïnteresseerd zijn in een goede en betaalbare Duitse woning, kies dan wel voor bemiddeling via een ervaren Nederlands-Duitse makelaar als Oostmakelaardij.nl. De regelgeving op de woningmarkt in Duitsland verschilt namelijk behoorlijk van de Nederlandse! Succes en alvast veel woonplezier toegewenst.