De crosstrainer, a must have

crosstrainer

Als je je dagelijks met fitness bezig houdt, da weet je zeker over welk apparatuur we het hebben bij het noemen van de naam crosstrainer. Een ding is zeker, de crosstrainer is het populairste trainingsapparatuur van deze tijd. Dit valt te herleiden uit diverse enquêtes waaruit blijkt dat sporters vooral de crosstrainer prefereren boven andere trainingsapparaten. Uiteraard zijn er verschillende redenen waarom men de crosstrainer de voorkeur geeft. Deze hebben we speciaal voor je op een rijtje gezet.

Wat is een crosstrainer

Natuurlijk is het belangrijk om eerst in te zoomen op de crosstrainer zelf. Een crosstrainer is niets anders dan een fitnessapparaat dat als doel heeft, de conditie op te bouwen. Het apparaat is opgebouwd uit een vliegwiel met twee loopplanken eraan bevestigd. Hier zitten hendels aan gekoppeld die je kunt vastpakken, duwen of trekken. Met het doen van vooruitschuivende bewegingen terwijl je op de plank staat, komt de baan in beweging waarna het bewegingscyclus begint. De crosstrainer is gecategoriseerd als te zijn een elliptische trainer en kan bijna een drie in een apparaat genoemd worden. ( Het voegt de bewegingen samen van een loopband, een hometrainer en een stepper).

Bij de training zijn rond de tachtig procent van de spieren betrokken maar de belasting zit echter het meest in de benen en de schouders. Omdat deze oefening alles met stabiliteit te doen heeft, zijn de spieren van de rug en buik ook licht in werking. Het apparaat wordt veel toegepast bij cardiofitness en voor het verbranden van vet.

5 voordelen van de crosstrainer

De crosstrainer is een fijn apparaat om mee te werken en bied vele voordelen. Ten eerste valt de training niet te zwaar voor je lichaam en kun je er luchtig mee aan de slag. Doordat er voetpedalen aanwezig zijn, hoeven je gewrichten geen klappen te ontvangen en worden die aardig wat ontlast. Bij het hardlopen bijvoorbeeld belast je je gewrichten en dat is vaak genoeg geen pretje, vooral als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt waarbij de gevoeligheid van je gewrichten in de gaten gehouden moet worden. Dit is bij de crosstrainer niet het geval. Ten tweede kunnen personen die een blessure hebben opgelopen rustig hun gangetje met de crosstrainer. Dit vanwege de rechte positie tijdens het trainen waarmee je je rug aanzienlijk van de training ontlast. Ten derde brengt de crosstrainer bijna je hele lichaam in beweging doordat het stuur ook beweegt. Zowel je bovenlichaam als onderlichaam komt hierdoor in beweging. Het vierde voordeel is dat het trainingsapparaat speciaal ontworpen is om de inspanning te verkleinen. Hierdoor is deze weinig voelbaar en verbrand je wel de gewenste calorieën. Besluit je anders, dan kun je het tempo opvoeren naar het gewenste niveau. Het sporten meteen crosstrainer zorgt er op de vijfde plaats voor, dat het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel op het juiste niveau worden gehouden. Dit doordat het hart meer bloed pompt en in omloop brengt.

Thuis op de crosstrainer

Vaak zijn omstandigheden niet gunstig waardoor wij niet optimaal de gym kunnen bezoeken. Gelukkig kun je ook voor je huiselijke omstandigheid een crosstrainer aanschaffen. De instructies van het apparaat zijn makkelijk te volgen en je hebt er geen personal trainer voor nodig. Ook kun je op verschillende sites zoals YouTube nagaan hoe die te gebruiken. De crosstrainer is niet moeilijk in onderhoud en is er weinig sprake van slijtage omdat de impact van de oefeningen vrij lager ligt dan menig training equipment. Er zijn doorgaans crosstrainingen te verkrijgen die iets kleiner in formaat zijn. Je hebt zodoende een keus bij het aanschaffen van dit geruisloos fitness apparaat afhankelijk van de beschikbare ruimte in je woning en je budget.

Kostenplaatje

We hadden het net over het budget dat bij jou past. Je kunt met een bedrag van rond de 500 Euro reeds de trotse eigenaar van een crosstrainer zijn. Natuurlijk heb je er de grotere versies van, die voor een bedrag van zeker 700 Euro de deur uit gaan. En als we het over het budget hebben, dan kan worden gezegd dat je er met een bedrag van rond de 500 Euro.

Ben je dus nou net de persoon die wat calorieën te verbranden heeft en er geen slijtage van op na wenst te houden? Dan is de crosstrainer perfect voor jou. Waar wacht je nog op? Bestel deze vandaag nog!