Wonen in Duitsland met Oost Makelaardij

Duitsland is voor Nederlanders hét nummer 1 land, om naar toe te emigreren. Waarom is Duitsland zo aantrekkelijk om te wonen? De beweegredenen kunnen per persoon verschillen, maar er zijn nogal wat voordelen aan wonen in Duitsland. Oostmakelaardij richt zich voornamelijk op het grensgebied met Emmen.

Wat zijn de voordelen aan wonen in Duitsland?

Vooral het financiële aspect is zeer aantrekkelijk. Zo zijn de dagelijkse boodschappen goedkoper, de huizen zijn goedkoper en de benzine is goedkoper. Uiteindelijk komt dit neer op een flinke lastenverlaging. Daarnaast scheelt het ook in de belasting, de inkomstenbelasting is lang niet zo hoog als in Nederland. Een inkomen tot 17.301 is vrijgesteld van inkomstenbelasting, het daaropvolgende tarief is 14%. In Nederland begint het bij 36,55%.

Naast het financiële plaatje speelt woongenot ook een grote rol. Grotere kavels, kwalitatief goede woningen en een rustige woonomgeving. Tevens zorgt de Duitse autobaan voor een goede verkeersdoorstroming, zeker in het grensgebied.

Nederlanders die in Duitsland zijn gaan wonen zijn vooral te spreken over de kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg in Duitsland. Ook het sociale leefklimaat wordt geprezen. Nederlanders worden geruisloos geaccepteerd door de Duitsers.

Bekijk hier het aanbod van koopwoningen in Duitsland